Спорт

 1. Video content

  Video caption: Снукер је све популарнији и на овим подручјима, а по чему се разликује од билијара?
 2. Грујица Андрић

  ББЦ новинар

  Ненад Бјековић

  У предвечерје избора, ФСС је на ванредној скупштини једногласно усвојио нови Статут - уклоњена је старосна граница за кандидате за председника савеза, а политичарима ће бити дозвољено да уђу у трку за највишу позицију у српском фудбалу.

  Прочитајте више
  next
 3. Margaux Pinot of France competing at the 2019 Tokyo World Judo Championships

  Марго Пино оптужује партнера за породично насиље, али га је суд ослободио, због недостатка доказа.

  Прочитајте више
  next
 4. Мартин Крег

  ББЦ

  Arrigo Sacchi

  Дана 10. новембра 1988, Милан Арига Сакија играо је против Црвене звезде на стадиону Маракана у реванш мечу другог кола Купа европских шампиона.

  Прочитајте више
  next
 5. Lionel Messi

  Нападач Пари Сен Жермена и Аргентине освојио је Златну лопту - која се додељује најбољем фудбалеру године - по седми пут.

  Прочитајте више
  next
 6. Video content

  Video caption: Иако је инвалид, Афроамериканка Данијел Вилијамс воли да скаче из авиона.
 7. Сајмон Армстронг

  ББЦ Њуз

  Panini World Cup stickers including Cristiano Ronaldo

  Како је произвођач фудбалских сличица преживео лоповског тајкуна.

  Прочитајте више
  next
 8. У наставку путовања фотографа Константина Новаковића из 2013. године водимо вас у Скејтистан (Skateistan) - својеврсну оазу слободе у главном граду Авганистана. Организација дуже од једне деценије ради на оснаживању деце из маргинализованих група путем скејтбординга и образовања. Данас је прерасла у међународни НВО која је присутна на више континената, и кроз чију школу су до сада прошле хиљаде полазника. Идеја је настала сасвим случајно - Аустралијанац Оливер Перковић је 2007. дошао у Кабул са девојком која је ту добила посао као хуманитарни радник, поневши три скејтборда са собом. Веома брзо је постао сензација међу локалном децом и омладином из различитих социоекономских класа и етничких заједница. Тако је „рођен“ скејтбординг у Авганистану, часови вожње су убрзо почели, а 2009. је уз помоћ донација отворен и први наткривени скејт парк у Кабулу. Са поновним доласком талибана на власт 2021. године, активности у Скејтистану су привремено обустављене.

 9. Француски фудбалер Карим Бензема

  Нападач Реала из Мадрида осуђен је за заверу у сврху уцењивања Матјуа Валбуене, бишвег саиграча из француске репрезентације.

  Прочитајте више
  next