Пољопривреда

 1. Наташа Анђелковић

  ББЦ новинарка

  багер

  Компликована реч - експропријација представља принудно одузимање имовине од приватних власника, зарад општег интереса.

  Прочитајте више
  next
 2. Све топлија и сушна лета изазивају бројне проблеме за људе широм Србије - од брдско-планинских предела Златиборског округа, преко Београда до сремске равнице. Серијал фотографија Владимира Живојиновића доноси сведочанства о томе како климатске промене мењају животну средину, утичу на шуме, реке и ливаде, на доступност хране и воде, на приносе у пољопривреди и изворе прихода, али и на квалитет живота у великим урбаним срединама. Серијал фотографија „Клима и ми - (не)видљиви утицај" остварена је у сарадњи са канцеларијом Програма уједињених нација за развој (УНДП) у Србији.

 3. Јована Георгиевски

  ББЦ новинарка

  ilustracija

  Док иницијатори Закона о поједностављеном ангажовању тврде да је смањио рад на црно, стручњаци за радно право сматрају да је погоршао положај радника, међу којима су старије жене из руралних средина најугроженије.

  Прочитајте више
  next
 4. Јована Георгиевски

  ББЦ новинарка

  Њутн

  Светски дан јабуке обележава се 20. октобра, а да ли знате како је ова воћка стигла у Србију и зашто су се кроз историју око ње испредали митови?

  Прочитајте више
  next
 5. Зарија Горвет

  ББЦ Будућност

  мушмуле

  Средњовековни Европљани били су луди за необичним воћем које се јело само кад је труло. А затим је у потпуности заборављено. Због чега су га толико волели? И зашто је нестало?

  Прочитајте више
  next
 6. Грујица Андрић

  ББЦ Новинар

  Стакленик и резервоари са водом и прехраном за биљке

  Аутоматизована стаклена башта ради све уместо вас - залива и прехрањује биљке, регулише температуру и сунчеву светлост. Како су српски инжењери створили овај изум и како он функционише?

  Прочитајте више
  next
 7. Video content

  Video caption: Видео у коме се види како пчеларка Ерика Томпсон помера кошнице без заштитне опреме.
 8. Video content

  Video caption: Храна и Србија: Како одабрати сјенички сир - откривају они који га праве
 9. Video content

  Video caption: Сточарство у Хималајима: „Jа сам последњи пастир у породици“
 10. Октобар и новембар су традиоционално месеци током којих се у селима у Србији бере купус који касније заврши у сарми, подварку и другим ђаконијама. Мештани Лозовика у Шумадији засукали су рукаве и кренули у акцију.