Македонија

 1. Марија Јанковић и Бошко Хаџић

  ББЦ њуз на српском

  Ante Markovic

  Политичар чији су саветници били данас најпознатији економски стручњаци света, поднео је оставку, парадоксално, због - буџета Југославије.

  Прочитајте више
  next
 2. Officials work at the site of a bus accident, in which at least 45 people were killed after the vehicle caught fire, on a highway near the village of Bosnek, south of Sofia, on November 23, 2021

  Благој Бочварски, министар саобраћаја саопштио је да је започет поступак за одузимање лиценце фирми Беса транс, јер се дошло до сазнања да је тај скопски превозник обављао међународнодни превоз аутобусом који нема извод лиценце за међунардни превоз путника.

  Прочитајте више
  next
 3. Наташа Анђелковић

  ББЦ новинарка

  Милица Ђорђић и Ана Брнабић - у последње време често се појављују заједно и недавно је то било и приликом посете холивудског глумца Џонија Депа Београду

  Оне су докторке, научнице, инжењерке, али и жене посвећене породицама.

  Прочитајте више
  next
 4. Video content

  Video caption: Da li su mladi krivi za širenje zaraze?
 5. Александар Миладиновић

  ББЦ новинар

  Скопље, 31. октобар 2021.

  Најављена оставка премијера Зорана Заева на државне и страначке функције могла би да отвори нову политичку кризу у Скопљу.

  Прочитајте више
  next
 6. Macedonian Prime Minister Zoran Zaev gives a press conference in Skopje on 19 October 2019

  Христијан Мицкоски, лидер највеће опозиционе партије ВМРО ДПМНЕ прогласио је претходно „убедљиву победу" у граду Скопљу и више од 20 општина, међу којима су Битољ, Охрид и Ђевђелија, у којима је у недељу одржан други круг локланих избора за градоначелнике.

  Прочитајте више
  next
 7. Тијана Душеј Ристев

  ББЦ новинарка

  курсаџије

  Марио Врећо, кога на Јутјубу прати скоро 150 хиљада људи успео је да серију „Курсаџије" која се емитовала пре осам година, учини једном од најгледанијих серија на ИМДб-у, за само неколико дана.

  Прочитајте више
  next
 8. Наташа Анђелковић

  ББЦ новинарка

  Кристофер Хил у Сеулу

  Човек који је четири пута био амбасадор и радио у служби три америчка председника у српску престоницу стиже из пензије.

  Прочитајте више
  next
 9. Наташа Анђелковић

  ББЦ новинарка

  Тоше Проески погинуо је у 26. години у близини

  Кип певача је постављен у центру Нове Градишке у Хрватској где је певач погинуо 2007. године, аутор је вајар Славко Бунић.

  Прочитајте више
  next
 10. Охрид, охридско језеро

  Испод магловите површине, Охридско језеро, на југу Европе, представља језеро с највећим биодиверзитетом на свету. Сада рибари покушавају да спасу његове „живе фосиле“ од истребљења.

  Прочитајте више
  next