Obožavaoci „Ratova zvezda" žele da Meril Strip igra princezu Leju

Keri Fišer na premijeri filma „Buđenje sile"

Autor fotografije, EPA

Potpis ispod fotografije,

Keri Fišer na premijeri filma „Buđenje sile"

Ljubitelji „Ratova zvezda" pokrenuli su peticiju sa zahtevom da Meril Strip preuzme ulogu princeze Leje u sledećem nastavku fimskog serijala.

Keri Fišer, koja je dosad igrala princezu Leju, umrla je u decembru 2016.

Fanovi su u peticiji pozvali kompanije Dizni i Lukasfilm, kao i režisera Džej Džej Abramsa, da je u devetom nastavku serijala zameni Strip.

U peticiji, pokrenutoj nakon što su se pročule priče da je Strip viđena za tu ulogu, kaže se da je ona „idealna kandidatkinja".

„Sa tri Oskara i dvadeset nominacija (verovatno dvadeset jednom do kraja sledeće godine), jasno je da je njena glumačka veličina nesporna", piše u peticiji.

„Možda će uloga Leje biti opterećenje za Meril jer su ona i Keri Fišer bile bliske prijateljice, ali smo ubeđeni da će joj biti dostojna zamena u devetoj epizodi".

Autor fotografije, Getty Images

Potpis ispod fotografije,

Meril Strip i Keri Fišer bile su bliske prijateljice

U peticiji se podseća da je Strip igrala u filmu „Razglednice iz pakla" iz 1990. za koji je Fišer pisala scenario.

„Lik Suzan Vejl iz tog filma je, po opštem mišljenju, zasnovan na samoj Fišer, pa se može reći da je ju je Strip već glumila".

"Sem što je Strip za tu ulogu bila nominovana za Oskara, njih dve su tokom snimanja postale prijateljice", piše u peticiji, koja se završava rečima: „Neka Sila prati Keri Fišer, Meril Strip i princezu Leju".

Peticiju je dosad potpisalo 8,500 ljudi, ali nisu svi fanovi oduševljeni idejom.

Jedan obožavalac je na Tviter nalogu napisao: „Ne samo ne, nego NIKAKO ne. Prestanite. Taj lik se ne sme dirati. Nikad".

Na drugom je pisalo: „Hej, jel' neko naručio groznu ideju? E pa evo je".

Oni kojima je peticija upućena dosad se nisu oglasili.

Pretpostavlja se da će princeza Leja biti u središtu zapleta sledećeg nastavka „Ratova zvezda", koji bi trebalo da se nađe u bioskopima krajem sledeće godine.

Scenario je navodno prerađen nakon što je Fišer umrla, a producenti su rekli da je neće kompjuterski „vaskrsnuti" za buduće nastavke.