Negotin: Vatrogasci iz snežnih smetova izvukli putara zaduženog za čišćenje

Radnik zadužen za čišćenje snega na mašini za čišćenje zaglavljen u snegu.

Autor fotografije, NG Portal

Potpis ispod fotografije,

Čisteći prilaz groblju, radnik se zaglavio u snegu.

Radnik službe za čišćenje snega u Negotinu čistio je prilaz reonu „Cigansko Groblje", pre nego što se zbog kvara mašine zaglavio u snegu.

Kako prenosi NG Portal, Dragan Stančulović radnu mašinu nije mogao da pomeri ni napred, ni nazad, sneg je i dalje padao, a gorivo je ubrzo nestalo jer je morao da se greje.

Na potezu na kome je čistio prilaz groblju visina snega dostizala je i do dva i po metara, a najlbiži put bio je udaljen nekoliko kilometara kroz visoke smetove.

U pomoć je uskočila negotinska Vatrogasno-spasilačka jedinica.

Motornim sankama dovezli su gorivo i mehaničara, kako bi otklonio kvar.

Autor fotografije, NG portal

Potpis ispod fotografije,

U pomoć su uskočili vatrogasci - poslednji talas snežnih padavina doneo je velike poteškoće meštanima sela u Timočkoj krajini.

Inače loši seoski putevi u Timočkoj krajini prethodnih dana gotovo da su bili neprohodni, a ni vozila za čišćenje snega nisu se probila do pojedinih mesta, piše NG portal.

Nadležni u opštini Negotin ističu da se putevi čiste po prioritetima - prvi prioritet su putevi na kojima svakodnevno funkcioniše autobuski prevoz.

Srbija je već sedam dana pod snegom, a poslednji talas snežnih padavina izazvao je niz problema i saobraćajni kolaps na putevima širom zemlje - posebno u glavnom gradu Beogradu.

Ni delovi Evrope nisu bili pošteđeni jakih snežnih padavina početkom ove godine.

Potpis ispod videa,

Jak sneg pogodio delove Evrope

Pratite nas na Fejsbuku i Tviteru. Ako imate predlog teme za nas, javite se na bbcnasrpskom@bbc.co.uk