Severnokorejski lider oduševljen nastupom grupe „K-pop"

fotografija severnokorejanskog lidera i umetnika iz Južne Koreje
Potpis ispod fotografije,

Kim Džong-Un sa umetnicima iz Južne Koreje nakon koncerta

Lider Severne Koreje Kim Džong-Un je bio „veoma dirnut" nakon koncerta umetnika iz Južne Koreje, izvestila je severnokorejanska novinska agencija KCNA.

U saopštenju se navodi da je „njegovo srce zaigralo" kada je video oduševljenje publike nastupom poznatih južnokorejskih grupa, poznatih zvezda „K-pop" žanra.

On je, prema istom izvoru, rekao da je to odlična prilika koja stvara utisak jedinstvene zemlje.

Koncert je organizovan nakon prvih koraka u normalizaciji odnosa između dve Koreje.

Severna Koreja je početkom godine poslala delegaciju na Zimske olimpijske igre u Pjongčangu, u Južnoj Koreji, a lideri dve zemlje bi trebalo da održe samit na granici krajem aprila

Kim Džong-Un je prvi severnokorejski lider koji je prisustvovao nastupu umetničkog sastava iz Južne Koreje, javila je južnokineska novinska agencija Jonhap.

Umetnici iz Južne Koreje, prva muzička delegacija koja je posetila severnog suseda tokom proteklih decenija, u nedelju su održali prvi koncert, „Proleće dolazi", pred prepunom dvoranom u istočnom Pjongjangu.

Delegacija u kojoj se nalaze pop i rok umetnici će sledeći koncert održati u utorak.

Sestra severnokorejskog lidera Kim Jo Džong, koja je predvodila severnokorejsku delegaciju u Pjongčangu na Olimpijskim igrama, takođe je prisustvovala koncertu.

U sali je bio i južnokorejski ministar kulture Do Džong Hvan, koji je rekao novinarima da je Kim Džong Un „pokazao veliko oduševljenje tokom koncerta i da se interesovao za pesme i reči".