Harvi Vajnstin na sudu odbacio optužbe za silovanje

Harvi Vajnstin i njegov advakot Bendžamin Brafmen stižu u sud u Njujorku, 5. jun 2018 Image copyright Getty Images
Natpis na slici Vajnstin bi mogao da dobije kaznu i do 25 godina zatvora ako bude osuđen za bilo koju od dve optužbe

Osramoćeni holivudski producent Harvi Vajnstin je i zvanično odbacio krivicu po optužnicama za silovanje i seksualne napade pred Višim sudom u Njujorku.

Vajnstin, 66, je prethodno preko advokata poručio da nikada u životu nije imao seksualne odnose bez pristanka partnerke.

Ukoliko bude osuđen po bilo kojoj od dve tačke optužnice koje se tiču odnosa sa dve žene, mogao bi da dobije zatvorsku kaznu i do 25 godina.

Više od 70 žena je optužilo Vajnstina za nedozvoljeno seksualno ponašanje.

Čekaju ga dodatne istrage u Los Anđelesu, Londonu, ali i istražni proces saveznih američkih vlasti.

Vajnstin formalno optužen za silovanje

Američka filmska akademija izbacila Kozbija i Polanskog

U crnom odelu, sa crnom kravatom, Vajnstin i njegov advokat Bendžamin Brafman su prošli kroz špalir novinara i fotografa dok su prilazili sudnici na Menhetnu.

Vajnstin se nije obraćao novinarima.

Njegov advokat je izjavio da će podneti „čitav niz pravnih podnesaka koje će nam pribaviti više informacija i možda će uticati na proces."

„Ako budemo imali uspeha, možda neće ni doći do suđenja - a ako do sudskog procesa i dođe, nastavićemo ekspeditivno i neumorno da se trudimo i skinemo ljagu sa imena gospodina Vajnstina."

Brafman je prethodno tvrdio da su tužioci pod nepravednim političkim pritiskom da osude Vajnstina zbog njegovog statusa i jačanja pokreta #MeToo i sve veće vidljivosti seksualnih napada.

Vajnstin je trenutno na slobodi pošto je platio kauciju od milion dolara. Pristao je da nosi nanogicu i preda pasoš sudskim vlastima.

Više o ovoj priči