U slikama: Benksi prvi put na ulicama Pariza

Pacov sa mašnom Mini Maus i cvetovi preko kukastog krsta - neki od murala su osvrt na migrantsku krizu u Evropi i surovost kapitalizma.

Potpis ispod fotografije,

Neke od fotografija, poput ove koja se nalazi blizu Sorbone, tumače se kao omaž studentskim protestima iz 1968. godine koji su šokirali Francusku. Tumače se kao simbol gubitka francuskog revolucionarnog duha. Pacov, kao njegov zaštitni znak, koji ovoga puta nosi mašnu Mini Maus, takođe aludira na Diznilend u Parizu, koji je postao jedan od vodećih poslodavaca francuske prestonice.

Potpis ispod fotografije,

Stojeći pored hrpe ćebadi i plišanog mede, ova slika devojčice koja prefarbava svastiku predstavlja rastući broj izbeglica koje spavaju na obali Sene. Otkrivena je brzo nakon Svetskog dana izbeglica, obeleženog 20. juna u blizini migrantskog centra koji je zatvoren u martu. Brzo nakon toga je slika umrljana plavom farbom.

Potpis ispod fotografije,

Ova crno-bela figura, koja u žalosti stoji ispred koncertne dvorane Bataklan, odaje počast poginulima u terorističkom napadu novembra 2015. godine.

Potpis ispod fotografije,

Benksi je preradio poznatu sliku Žak-Luj Davida na kojoj francuski vladar Napoleon prelazi Alpe na konju sa crvenim šalom koji mu prekriva lice. Ovo se posmatra kao referenca na zabranu pokrivanja lica u javnosti iz 2010. godine. Slika se nalazi u etnički najraznovrsnijem kraju Pariza.

Potpis ispod fotografije,

Biznismen ili političar u odelu nudi psu kosku nakon što mu je odsekao nogu. Pronađen na Sorboni, predstavlja osvrt na kapitalizam i pohlepu. Benksijevi radovi su na aukcijama prodati za više od milion dolara i fanovi su neke od radova u Parizu već pokrili prozirnim akrilikom kako bi ih zaštitili.