Saveti Džejmija Olivera ubuduće u supermarketima Tesko

Jamie Oliver 1999
Potpis ispod fotografije,

Džejmi Oliver je ranije sarađivao sa rivalskim Sejnsburijem

Kuvar i autor Džejmi Oliver udružuje se prvi put sa kompanijom Tesko, kako bi promovisao njene prehrambene proizvode.

On je kreirao seriju recepata i saveta za Tesko, koji uključuju „zdravije" recepte.

Koliko će za to zaraditi, nije poznato. Oliver je zaradio više od 11 miliona evra od prethodnog 11-godišnjeg ugovora sa rivalskim lancem Sejnsburijem. Saradnja je završena 2011.

Da bi smanjio troškove, Džejmi je ranije zatvorio niz restorana.

U intervjuu za Fajnenšl Tajms prošle nedelje rekao je da je je uložio 14,5 miliona evra vlastitog novca u poslovanje lanca restorana Džejmis Italien.

Oliver je prošlog meseca rekao da razmišlja o prodaji lanca Barbeka stekhaus, a i u procesu je zatvaranja trećine restorana iz lanca Džejmis Italien. Sve je to deo plana za vraćanje dugova poveriocima i nastavak poslovanja.

Potpis ispod fotografije,

Oliver je zaradio više od 11 miliona evra sa Sejnsburijem

Kompanija Tesko je saopštila da će Oliver promovisati „male korisne zamene" u prodavnicama, sugerišući zdravije alternative za smanjenje nivoa šećera, soli i masti.

Ovaj najveći trgovinski lanac u Velikoj Britaniji saopštio je da će korpa ovih zamena biti oko 12 odsto jaftinija od korpe uobičajenih proizvda.

Nezavisni savetnik za maloprodaju Ričard Hajmen kaže da je malo verovatno da će na taj način dobiti mnogo novih kupaca, ali je dodao da to nije nužna namera.

„To je pozitivan potez, ali neće promeniti pravila igre. Nisam siguran da li postoji ijedna stvar koja može da menja pravila u ovoj igri, koja je jača nego ikada. Ono što radimo je pružanje sigurnosti klijentima, kao što poznate ličnosti to rade u modnoj industriji. On će pomoći kupcima da izaberu proizvode u širokom spektru."