Lekari u Berlinu: Verzilov je skoro sigurno otrovan

Pjotr Verzilov Image copyright Reuters
Natpis na slici Pjotr Verzilov je uhapšen jer je prekinuo finalnu utakmicu Svetskog prvenstva u Rusiji

Lekari klinike Šarite u Berlinu, na koju je iz Moskve prebačen aktivista Pusi Rajota Pjotr Verzilov, došli su do zaključka da je on zaista mogao biti otrovan. Njegovo stanje se „mnogo poboljšalo".

Vrlo je verovatno da je Verzilov otrovan, rekao je novinarima lekar Kaj Uve Ekart, prenosi Rojters. Ranije su tvrdnju o trovanju iznosili i njegovi rođaci.

Nema drugog objašnjenja za simptome koje Verzilov ima, zaključili su lekari.

Koja je supstanca u telu Verzilova, teško je ustanoviti, kaže predstavnik bolnice. Prema njegovim rečima, to bi mogli biti i farmaceutski proizvodi, ali i neke prirodne supstance.

Malo je verovatno da će sada, šest dana nakon navodnog trovanja, biti moguće otkriti uzrok njegovih zdravstvenih problema, kažu lekari.

Objasnili su da se supstance koje su pronašli u Verzilovoj krvi koriste u oftalmologiji kako bi se proširile zenice pacijenata tokom pregleda.

Verzilovovo stanje se „mnogo poboljšalo", život mu nije ugrožen, ali mu je i dalje neophodna intenzivna medicinska nega, rekao je portparol klinike. Aktivista je svestan i nisu mu potrebni aparati za održavanje života.

Image copyright Anton Novoderezhkin/TASS
Natpis na slici Njegov život nije u opasnosti izjavio je profesor Kai Uve

Šef klinike Karl Mak Ajnhuple je izjavio da su nemački lekari sarađivali sa moskovskim lekarima, da su od njih dobili istoriju bolesti i obavestili ih koje mere su preduzete. (prenosi Interfaks)

Povezane teme

Više o ovoj priči