Tužba protiv jutjubera koji je otkrivao šifre za Fortnajt

Fortnite
Potpis ispod fotografije,

Brendon Lukas je privukao 1,7 miliona pretplatnika na svoj kanal Golden Modz

Kompanija Epik Gejms tužila je Gejmera sa Jutjuba, koji je objavio video na kom se vidi kako vara u igrici Fortnajt (Fortnite).

Brendon Lukas je privukao 1,7 miliona pratilaca na svoj kanal Golden Modz, gde igra modifikovane ili hakovane verzije Fortnajta i drugih igara.

On takođe ima i sajt na kom prodaje uputstva za varanje za više od 200 dolara.

„On je prevarant. A niko ne voli onog ko vara", napisali su iz Epik Gejmsa u svojoj tužbi.

„Optuženi Lukas ne samo da vara, on takođe i promoviše, oglašava i prodaje softver koji omogućava drugima da ga koriste za varanje", navodi se u dokumentu.

Potpis ispod fotografije,

„On je prevarant. A niko ne voli onog ko vara", rekao je Epik Gejms u svojoj tužbi

Na svojoj veb stranici, Lukas nudi opcije, koji omogućavaju igračima da automatski ciljaju i ubijaju neprijatelje bez usmeravanja oružja.

Dostupan je samo za računarsku verziju igre, ali nudi značajnu prednost svakom igraču koji koristi ovu šifru.

Lukas je nekoliko drugih video snimaka, u kojima pokazuje gledaocima kako da varaju, uklonio sa Jutjuba, nakon što su ga prijavili iz Epik Gejmsa.

Još jedan gejmer sa Jutjuba, Kolton Konter, takođe je tužen.

Epik Gejms navodi u dokumentima da su gejmeri prevaranti „sprovodili nedozvoljene radnje u igri Fortnajt nezakonito menjajući kod igre".

Kompanija je za BBC izjavila da neće komentarisati aktivne sudske slučajeve.

Međutim, u izjavi stoji: „Kada gejmeri koriste prečice do ciljeva ili druge varalice za dobijanje prednosti, oni uništavaju igre za ljude koji igraju po pravilima. Mi ozbiljno shvatamo varanje i pratimo sve dostupne opcije kako bismo osigurali naše igre, koje treba da budu zabavne i fer, ali i konkurentne za igrače."

Epik Gejms ima sedište u američkoj državi Severna Karolina. Tužba je podneta u istočnom distriktu Severne Karoline.

Epik Gejms je u oktobru preuzeo firmu koja se bavi softverom za suzbijanje varanja u igricama, kao deo napora da se suoči sa neovlašćenim modifikacijama svojih igara.

Optuženi Lukas je rekao da nije siguran zašto su ga tužili.

„Zbunjen sam jer na Jutjubu ima oko hiljadu drugih korisnika koji prave slične klipove za Fortnajt", rekao je on u video snimku, dodajući da su i ostali „varali bez posledica".

Novi turniri

Fortnajt Betl Rojal je igrica o 100 igrača na ostrvu, koji traže oružje i istovremeno se brane. Osoba koja preživi najduže pobeđuje.

Redovno je igra više od 75 miliona ljudi širom sveta i to je najgledanija igrica na sajtu za strimovanje Tvič.

Epik Gejms je u ponedeljak objavio da dodaju nove turnire u igru, što bi omogućilo igračima da se takmiče da osvoje sjajnu značku.

Igrači će se takmičiti sa protivnicima sličnog ranga.

Međutim, svi igrači - bilo na računaru, konzoli ili smartfonu - igraće jedni protiv drugih. Neki kritičari smatraju da će tako gejmerima na računarima pružiti konkurentsku prednost.