Čuvanje dece za Božić na Bahamima preplavilo aplikaciju za dadilje

Oglas na aplikaciji Image copyright Getty Images
Natpis na slici Bahami, Božić i mala briga o deci - putovanje iz snova za mnoge dadilje

Kompanija koja vodi aplikaciju za čuvanje dece saopštila je da je oduševljena odgovorima nakon što je jedan roditelj objavio oglas da traži dadilju koja bi se pridružila njegovoj porodici na plaćenom putovanju za Božićne praznike.

Osoba koju će angažovati provešće sa dve nedelje na Bahamima, vodeći računa o dvoje male dece u vreme doručka i pred spavanje.

Aplikacija Babl navodi da je bilo „stotine" neposredno zainteresovanih, iako je na aplikaciji dozvoljeno do 50 odgovora, kako roditelji ne bi bili pretrpani ponudama.

Aplikacija ima 75.000 korisnika u Velikoj Britaniji.

Pozicija još nije dodeljena, kaže kreator aplikacij Ari Last i priznaje da je bio u iskušenju da se i sam prijavi.

U oglasu je navedeno da će dvonedeljni posao biti „velikodušno plaćen" i da smeštaj, let i slobodno vreme tokom dana i nekih večeri.

Možda zvuči kao odmor iz snova - ali priroda posla može biti rizična, kaže Sir Keri Kuper, profesor psihologije i zdravlja na Poslovnoj škloli Univerziteta u Mančesteru.

„Nikada ne bih savetovao pristajanje na posao bez prethodnog upoznavanja ljudi", kaže.

„Ko je poslodavac i koliko je pouzdan? Ali takav je svet u kome živimo - orijentisan je ka aplikacijama, reč je o kratkoročnim ugovorima koji zadovoljavaju potražnju.

Ovakvi poslovi su rizični, ali ima ljudi koji vole takvu vrstu poslova".

Ari Last kaže da se čuvanje dece preko ove aplikacije prosečno plaća 10 funti po satu, dok firma uzima u proseku oko 6 odsto u zavisnosti od vremena koji dadilje rade.

Više o ovoj priči