Rasplesani policajci oduševili Ruse

Image copyright Russian interior ministry
Natpis na slici ,,Isprave na pregled molimo"

Internet je dobio nove zvezde - grupu ruskih policajaca sa osećajem za ritam, koji su svetu s ponosom predstavili svoj umetnički potencijal.

Sibirski policajci su na internetu objavili video snimak grupnog plesa koji su sami osmislili i odigrali.

Video je napravljen kao reklama za policijsku verziju šou programa ,,Ja imam talenat" u ruskoj sibirskoj republici Jakutiji.

Kada je reklama počela da privlači pažnju publike na internetu, promociji se pridružilo i rusko Ministarstvo unutrašnjih poslova - na svom zvaničnom nalogu na Tviteru objavilo je snimak, koji su u vrlo kratkom roku pogledale desetine hiljada ljudi.

Video prikazuje sedam uniformisanih policajaca iz jakutske oblasti Amga - pet muškaraca i dve žene - kako mrtvi ozbiljni plešu u lokalnoj policijskoj stanici, uz zvuke muzike sa teškom bas linijom.

Koreografija uključuje i pokret rukama koji liči na ćirilično slovo ,,P", koji mnogi tumače kao skraćenicu za policiju. Ima i onih koji misle da slovo ,,P" predstavlja ruku koja drži pištolj.

U svakom slučaju, plesni odred sibirske policije prijatno je iznenađen neočekivanom popularnošću video snimka, koji su, kako kažu, snimili za samo tri sata.

Kada se snimak pojavio na internetu, sve karte za šou su razgrabljene.

Rusija zaustavila projekciju holivudskog filma

Rusija pod sumnjom da je ometala signal za navigaciju

Image copyright Russian interior ministry
Natpis na slici ,,Stani! Policija!"

Portparol policije u Amgi, Ljudmila Maljakajceva, rekla je da su organizatori priredbe ,,Ja imam talenat" zahtevali da se video ponovo objavi na internetu.

,,Zapretili su nam da će se protivnom žaliti ministru policije", rekla je Maljakajceva ruskoj novinskoj agenciji RIA.

Image copyright Russian interior ministry
Natpis na slici ,,Stani ili ću da pucam"

Snimak je od tada prikazan na svim ruskim televizijskim kanalima, a stigao je i do večernjih TV dnevnika.

A što se tiče jakutske verzije takmičenja ,,Ja imam talenat"- pobedu je odneo vođa policijskog plesnog odreda, pukovnik Iljas Zarovnajev.

To i ne čudi, imajući u njegovo iskustvo: prošle godine je, zajedno sa plesnom partnerkom Galinom Uvarovom, osvojio prvo mestu na plesnom takmičenju inspirisanim indijskim Bolivudom.

Povezane teme

Više o ovoj priči