Ponuda mira: severnokorejski štenci u Južnoj Koreji

psi koji su poslati Kim Džong-Unu
Potpis ispod fotografije,

Gomi, lovački pas Pungsan, oštenila je tri ženska i tri muška šteneta

Fotografije štenaca koje je predsedniku Južne Koreje poklonio vođa Severne Koreje, preplavile su internet.

Lider Severne Koreje, Kim Džong-Un je južnokorejskom kolegi Mun Džae-Inu darovao dva severnokorejska psa, a štenci su potomci.

Poklon se smatra gestom mira, nastavkom boljih odnosa između dve zemlje na korejskom poluostrvu.

Gomi, lovački pas pungsan, oštenila je tri ženska i tri muška šteneta.

Predsednik Mun je okačio fotografije pasa na zvaničnom Tviter profilu službene rezidencije, Plave kuće, u nedelju.

„Gomi je verovatno došla kod nas dok je već nosila štence", tvitovao je predsednik Južne Koreje, kada su štenci ugledali svetlost dana. „Nadam se da će i odnosi dve Koreje biti ovakvi."

Preskočite sadržaj sa Twitter, 1

Kraj sadržaja sa Twitter, 1

Dan nakon što su psi upoznali novu porodicu, Južna Koreja je poslala vojni avion za Pjongjang - pun mandarina. Severna Koreja je prethodno poslala pečurke preko granice, nakon susreta dva lidera.

Gomi i drugi pas, Songgang, poslati su na jug sa skoro sedam kilograma hrane i pridružili su se ostalim kućnim ljubimcima predsednika Muna. Društvo sada prave Toriju, omiljenom ljubimcu u Južnoj Koreji.

Mun se sreo sa Kimom tri puta ove godine, i nastaviće da bude posrednik u odnosima Severne Koreje i SAD, odnosno Kima i Donalda Trampa.

Mun je ovog septembra govorio u Pjongjangu - prvi lider Južne Koreje koji je javno držao govor u ovom gradu. On je govorio tokom Arirang festivala, masovnog događaja koji je organizovala Vlada Severne Koreje, i pozdravljen je ovacijama 150.000 ljudi.

Lider Južne Koreje je pre određenog vremena rekao i da je siguran da će se uskoro i zapravo okončati sukob između dva suseda.

Sukob između dve Koreje je zvanično završen 1953. godine, ali mir nikada nije potpisan.