Žalbe korisnika na horizontalno skrolovanje na Instagramu

Reakcija na instagram
Potpis ispod fotografije,

Korisnici su pobesneli

Predstavnici Instagrama izvinili su se zbog toga što je test opcija greškom postala dostupna milionima korisnicima aplikacije.

Umesto da kroz Instagram skroluju vertikalno, kao i do sada, korisnicima je ponuđeno da fotografije pregledavaju horizontalno.

Gotovo istog trenutka kada je promena predstavljena, korisnici su se oglasili na Tviteru, tražeći vraćanje vertikalnog skrolovanja.

Sporna opcija - koju su mnogi zbog sličnosti povezali sa Tinderom - bila je u funkciji čitavih sat vremena pre nego što je povučena.

Šef za plasiranje proizvoda Instagrama, Adam Moseri, napisao je na Tviteru: „Izvinjavamo se zbog ovoga, trebalo je da bude samo manji test, ali se proširilo više nego što smo planirali."

Na Tviteru je osvanuo hešteg #instagramupdate, praćen uglavnom negativnim komentarima.

Tviteraši su pitali kome je palo na pamet da bi promena načina skrolovanja bila dobra ideja. Mnogi su pozvali Kevina Sistorma i Majka Krigera - osnivače Instagrama koji su se povukli ranije ove godine - da se vrate.

Postavlja se pitanje da li su „očevi" Instagrama ovim potezom hteli da nateraju korisnike da prestanu opsesivno da skroluju kroz aplikaciju, već da zastanu i na miru pogledaju fotografiju pre nego što nastave.

Korisnica Instagrama Elis Mišel je opciju horizontalnog skrolovanja nazvala „najgorim apdejtom u istoriji Instagrama".

Ubrzo nakon kritika, Moseri je tvitovao da je je opcija „povučena".

„Ukoliko vam se još uvek pojavljuje, samo restartujte aplikaciju i sve će biti u redu".