Anđelina Džoli nagovestila mogućnost da uplovi u političke vode

Anđelina Džoli u BBC studiju u Londonu, decembar 2018.

Autor fotografije, Anna Gordon/Today

Potpis ispod fotografije,

Ide tamo gde je najpotrebnija, rekla je slavna glumica

Holivudska glumica Anđelina Džoli naznačila je da razmatra prelazak iz glumačkih u političke vode.

U intervjuu koji je dala za BBC radio, rekla je da pre 20 godina ne bi ni pomišljala na tako nešto, ali da bi sada krenula u pravcu u kome mora da krene.

Džoli, ambasadorka Komeserijata za izbeglice Ujedinjenih nacija, bila je gostujuća urednica BBC radio emisije Today program.

Glumica je već godinama aktivistikinja i bavi se pitanjima poput izbeglištva, seksualnog nasilja i očuvanja prirode.

U razgovoru sa BBC prezenterom Džastinom Vebom, Džoli je govorila o politici Sjedinjenih Država, društvenim mrežama, seksualnom nasilju i svetskoj migrantskoj krizi.

Kada ju je Veb pitao da li razmišlja o političkoj karijeri, odgovorila je: „Da ste me ovo pitali pre 20 godina, nasmejala bih se".

Ipak, danas nije tako.

„Uvek kažem, ja idem tamo gde sam potrebna. Ne znam da li bih se snašla u politici. Mogu da radim sa predstavnicima vlada, mogu da radim sa predstavnicima vojske, dakle, nalazim se na zanimljivom mestu odakle bih mogla mnogo toga da uradim".

Ipak, dodala je da će „za sada" ostati tu gde jeste.

Međutim, kada je Veb upitao da li to znači da bi mogla da bude jedna 30 do 40 kandidata na listi demokrata na izborima za predsedničke kandidate, Anđelina nije odgovorila odrično.

„Hvala ti", rekla je.

Džoli je govorila i o tome koliko je teško pratiti aktivnosti dece na društvenim mrežama. Dodala je da da, kao i većina roditelja, ne stiže da isprati svaki korak svoje dece na mrežama.

„Tinejdžeri žive u svopstvenoj realnosti, naša generacija ne razume ni pola onoga što oni rade na novim spravama i zbog toga se dešava da nam mnoge stvari promaknu", rekla je ona.

Autor fotografije, Anna Gorden/Press Association

Potpis ispod fotografije,

Anđelina Džoli kao gostujuća urednica na BBC-ju

Džoli je dodala da nijedno od njene dece još uvek nije izrazio želju da napravi nalog na Fejsbuku i priznala da ga ni ona nema.

„Mi smo poslednja porodica na svetu koja nije na Fejsbuku", rekla je Džoli.

BBC i Džoli trenutno rade na pripremi nedeljnog dečijeg programa, „Naš svet", koji će početi da se prikazuje sledeće godine.

Džoli će biti izvršna producentkinja programa namenjenog deci od sedam do 12 godina, a pokrivaće vesti iz politike, tehnologije, životne sredine i društvenih mreža.

„Kao majka, izuzetno sam srećna što ću moću da zajedno sa decom gledam taj program, znajući da dobijaju stvarnu sliku sveta oko sebe", rekla je ona.