Video rekorder, emotivno pismo i lekcije o ljubaznosti

VHS player Image copyright Getty Images
Natpis na slici Zaboravljena mašina - video rekorder

Malo ko je očekivao da će jedna poruka zahvalnosti prodavcu video rekordera na društvenim mrežama izazvati toliko reakcija.

„Poruka mi je zapala za oko, jer uglavnom na mejl dobijam reklame ili račune. A ova je bila veoma emotivna, napisana rukom. Kao da sam se odmah povezao sa čovekom koji ju je poslao", rekao je prodavac Met Šukri za BBC.

Image copyright Matt Shoukry
Natpis na slici Meta je baš dirnulo pismo iz Arizone

Slatko i neočekivano

„Nisam očekivao, ali je zaista bilo simpatično. Zato sam i odlučio da poruku objavim na Reditu. U današnje vreme je toliko negativnih stvari i pravo je osveženje kada možete nešto pozitivno da podelite sa ljudima", dodao je Met.

Ovom prodavcu pisao je 86-godišnjak iz Feniksa u Arizoni koji je gledao snimke venčanja i snimke prijatelja od kojih mnogi više nisu među živima, zahvaljujući video rekorderu koji je kupio od Meta.

Deka je napisao da je svaka video kaseta bila zanimljivija od prethodne i da uživao gledajući kako mu porodica „polako sazreva".

Met se bavi onlajn prodajom, trenutno se oporavlja od borbe sa rakom, a kupcu iz Arizone ponudio je da mu digitalizuje video trake „kako bi sačuvao uspomene za buduće generacije".

Pismo iz Arizone je za dva dana na Tviteru podelilo 58.000 osoba.

Pismo je inspirisalo i druge da podele iskustva.

Ljubaznost je besplatna

Kejt Garnet je 16-godišnjem sinu kupila od onlajl prodavca korišćeni ranac, pre nego što je otišao u obilazak nacionalnog parka Manu u Peruu.

Kada je prodavcu objasnila zbog čega kupuje ranac, on joj je poklonio mrežu za komarce, vreću za spavanje i baterijsku lampu. Ovo je oprema koju je kada je bio mlađi koristio u sličnim ekspedicijama.

„Dopalo mu se to što će stvari završiti u pravim rukama i biti iskorišćene za nove avanture. Uz stvari nam je poslao i poruku u kojoj je pisalo: Evropa, Azija, Australija i Severna Amerika, ne i Južna. Ljubaznost je besplatna i to nam je svima potrebno u ovom trenutku", rekla je Kejt.

Lekcija

Džim iz Bruklina je rekao da se raznežio kada mu je žena ponudila novac nakon što joj je objasnio kako uz pomoć Skajpa može da razgovara sa porodicom u Japanu.

Njih dvoje su se sprijateljili tokom volonterskog programa u Njujorku. Džim je tokom programa učio starije osobe osnovama rada na računaru.

„Ona je vrlo pametna i voljna da uči. Naučio sam je da koristi digitalni risiver i aplikaciju za učenje jezika. Pomaganje starijima je jedno od mojih najlepših iskustava."

Prijatelji do dan danas

Demijan je prodao dve akcione figurice, a onlajn kupac je bila žena koja ima autističnog sina. Poslala je Demijanu poruku rekavši da je njen sin bio oduševljen poklonom i da joj je žao što nije kupila još.

Na kraju joj je poslao i preostalih 28 figurica, a žena ga je zvala i rasplakala se zbog divnog postupka.

Više o ovoj priči