Netfliks odgovorio na kritike povodom Oskara i komentare Stivena Spilberga

Stiven Spilberg Image copyright Getty Images
Natpis na slici Stiven Spilberg izjavio je da bi filmovi u produkciji Netfliksa trebalo da se takmiče za Emija, a ne Oskara

Kompanija Netfliks odgovorila je na kritike koje su joj neki reditelji - uključujući i Stivena Spilberga - uputili nakon nominacija za Oskara.

Kompanija je na Tviteru napisala da „voli bioskop", ali da bi trebalo da postoje lakši i pristupačniji načini gledanja filmova.

Netfliksov film Roma imao je 10 nominacija za Oskara i osvojio je tri.

Očekivalo se da će dobiti Oskara za najbolji film, ali ga je u trci ipak pobedila Zelena knjiga.

Stiven Spilberg je legendarni režiser i član je Filmske akademije - organizacije koja dodeljuje nagrade.

Očekuje se da će Akademija o Netfliksu razgovarati na sastanku narednog meseca, navodi IndiVajr.

Spilberg je prošle godine rekao da bi Netfliksovi filmovi trebalo da se nadmeću za Emije - nagradu koja se dodeljuju za televizijske programe, tvrdeći da Netfliks pravi televizijske filmove.

U narednih par nedelja pojedini Netfliksovi filmovi počeće da se prikazuju u bioskopima, tako da se mogu kvalifikovati za nagrade poput Oskara.

Na dodeli nagrada u februaru, Stiven Spilberg je rekao da voli televiziju, ali da „najveći doprinos koji možemo da napravimo kao filmski stvaraoci je da publici pružimo bioskopsko iskustvo".

Netfliks u tvitu ne pominje direktno Spilberga ni Oskar, ali je tvit usledio nakon što se tokom vikenda pisalo da će Akademija razgovarati o tome koji filmovi mogu biti nominovani za Oskara.

Režiserka Ava Duverni na Tviteru je napisala da se ne slaže sa Spilbergom.

Ona je bila nominovana za Oskara 2017. godine za dokumentarni film u produkciji Netfliksa, o američkom zatvorskom sistemu, a ove godine će se pojaviti njena nova dokumentarna serija u produkciji Netfliksa.

Povezane teme

Više o ovoj priči