90210: Preminuo Luk Peri, zvezda serije Beverli Hils

Luke Perry Image copyright Getty Images
Natpis na slici Peri je pre svega bio poznat po seriji Beverli Hils

Američki glumac Luk Peri preminuo je u Kaliforniji u 52 godini, manje od nedelju dana nakon što je doživeo težak moždani udar.

Njegov publicista je izjavio da je Peri umro okružen porodicom i prijateljima.

Postao je poznat zahvaljujući seriji Beverli Hils, 90210, koja je bila veoma popularna i u Srbiji, a igrao je i Freda Endrjuvsa u seriji Riverdejl.

U sredu je hitno odveden u bolnicu u Los Anđelesu, gde je bio zbog snimanja Riverdejla.

Perijeva deca, Džek i Sofi, verenica Vendi Medison Bauer, bivša žena Mini Šarp, majka En Benet, očuh Stiv Benet, brat Tom Peri i sestra Ejmi Koder su bili uz njega kad je preminuo, istakao je publicista Arnold Robinson u izjavi.

„Porodica poštuje veliku podršku i moltive koje su stigle Luku iz čitavog sveta, ali i traži privatnost u trenutku velike žalosti", rekao je Robinson.

Image copyright Peter Carrette Archive
Natpis na slici Poslednjih godina glumio je u seriji Riverdejl

Porodica nije objavila više informacija o njegovoj smrti.

Peri, poreklom iz savezne države Ohajo, poznat je po seriji o mladima iz Beverli Hilsa, u kojoj je igrao od 1990. do 2000. godine. Nedavno je objavljeno da bi uskoro trebalo da počne snimanje nove verzije čuvene serije, ali nije poznato da li je bilo u planu da Peri učestvuje.

Glumica Šenon Doerti, koja je takođe glumila u Beverli Hilsu, izjavila je za Entertejment tunajt da je bila u kontaktu sa Perijem nakon što je doživeo moždani udar.

„Ne mogu da pričam o tome jer ću odmah početi da plačem, ali ga volim i on zna da ga volim. To je Luk, to je moj Dilan", rekla je ona.

Peri je glumio u serijama Bafi ubica vamirai Oz, kao i u brojnim filmovima, poput Osam sekundi i Peti element.

Više o ovoj priči