Konor Mekgregor: Bivši Ultimat fajt šampion najavljuje odlazak u penziju

Konor Mekgregor i Flojd Mejveder
Potpis ispod fotografije,

Konor Mekgregor zaradio je 30 miliona dolara u borbi sa neporaženim bokserskim šampionom Flojdom Mejvederom 2017. godine

Bivši MMA šampion Konor Mekgregor kaže da se „povlači iz sporta poznatog kao MMA - mešovite borilačke veštine".

Ovaj tridesetogodišnji Irac odluku je saopštio na društvenim mrežama u utorak.

„Želim mojim nekadašnjim kolegama mnogo uspeha", dodao je.

Poslednju borbu Mekgregor je izgubio u oktorbu 2018. u četvrtoj rundi kada ga porazio Rus Habib Nurmagomedov - šampion sveta u lakoj kategoriji.

To mu je bila prva borba u MMA ringu nakon dve godine. Zbog svađe koja je usledila oba borca su kažnjena i suspendovana.

Mekgregor je debitovao u MMA 2007. godine i postao jedna od vodećih ličnosti ovog sporta. Pre ulaska u ring radio je kao vodoinstalater.

Na vrhuncu uspeha, izazvao je svetskog šampiona u pet kategorija Flojda Mejvedera na meč, izgubio borbu i zaradio - kako su mediji pisali - 30 miliona dolara.

Karijeru Mekgregora obeležilo je nekoliko kontroverzi.

Sud mu je 2018. godine naložio da krene na savetovanje kako bi naučio da kontroliše bes i poslao ga na pet dana društveno-korisnog rada, kao nagodbu zbog napada na minibus u kom su bili njegovi MMA rivali.

Na snimcima puštenim u javnost videlo se kako Mekgregor gađa vozilo u kom je tada, između ostalih, bio i Habib Nurmagomedov.

Ove godine, Mekgregor je uhapšen u Majamiju jer je, navodno, razbio telefon jednom obožavatelju koji je pokušao da ga fotografiše.

„Pridružiću se kolegama koje su već u penziji. Častim pinja kolade, momci", napisao je Mekgregor na Tviteru.

Karijeru završava sa 21 pobedom i četiri poraza.

Da li stvarno odlazi u penziju?

Ovo nije prvi put da Mekgregor najavljuje da se povlači.

U aprilu 2016. godine na Tviteru je napisao: „Odlučio sam da mlad odem u penziju". Brzo se predomislio i rekao da je izgladio probleme koje je imao sa šefovima.

Mekgregor je pokrenuo proizvodnju irskog viskija u septembru 2018. godine.

„Ima novca da se penzioniše i ja bih isto uradio, na njegovom mestu", rekao je predsednik MMA Dejna Vajt.

„Povlači se iz borbi, ne iz posla. Viski će mu biti preokupacija, a verujem da radi i na drugim poslovima".

„Bio je mnogo zanimljiv za gledanje. Postigao je neverovatne stvari u ovom sportu. Drago mi je zbog njega i nadam se da će i vam ringa biti uspešan, kao u njemu".

Mekgregorova izjava o penziji usledila je nakon što je u američkom šou programu rekao da pregovara o povratku u ring u julu.