Fotografije koje su ušle u najuži izbor takmičenja Sony World

Image copyright David Behar
Natpis na slici Rad Dejvida Behara u kategoriji Arhitektura. Fokus je na kućici koja može da se iznajmi u Majami biču. Objekat kao da je utonuo u boje okoline, mora i suncobrana.

Predstavljen je najuži izbor fotografija u takmičenju Sony World 2019. godine.

Fotografije koje su izglasane kao najbolje biće izložene na izložbi u Somerset Hausu u Londonu od 18. aprila do 6. maja.

Pobednici takmičenja biće proglašeni 17. aprila.

Ova fotografija Marte Moreiras pripada kategoriji Portret Image copyright Marta Moreiras
Natpis na slici Fotografija Marte Moreiras pripada kategoriji Portret. Fotografija prikazuje oca koji nosi dete na leđima u Senegalu i pokazuje da uz majke, postoje i muškarci koji učestvuju vaspitavanju i obrazovanju dece.
Fotografija Tomasa Nilsena izabrana je kao najbolja u kategoriji Sport. Nastala je tokom utakmice fudbalskog kluba Brentford u zapadnom Londonu. Image copyright Thomas Nielsen
Natpis na slici Fotografija Tomasa Nilsena izabrana je kao najbolja u kategoriji Sport. Nastala je tokom utakmice fudbalskog kluba Brentford u zapadnom Londonu. Kreg Nikels (37) slavi s prijateljima poslednje minute utakmice.
Delo Lianga Fua proglašeno je najboljim u kategoriji Priroda i divlje životinje Image copyright Liang Fu
Natpis na slici Delo Lianga Fua proglašeno je najboljim u kategoriji Priroda i divlje životinje. Škamp čisti mrtvu kožu, bakterije i parazite sa škarpine.
Fotogafija Pola Kuruca nastala u Rio de Žaneiru. Image copyright Pol Kurucz
Natpis na slici Fotogafija Pola Kuruca nastala u Rio de Žaneiru. Proglašena za najbolju u kategoriji Open people.
Boujan Zang sa fotografijom iz kategorije Otkriće takođe se plasirao na ovo prestižno takmičenje. Image copyright BOYUAN ZHANG
Natpis na slici Boujan Zang sa fotografijom iz kategorije Otkriće takođe se plasirao na ovo prestižno takmičenje.
U kategoriji Stil i život najbolja je fotografija Nikolasa Gaspardela iz serije Yuck, koja predstavlja hranu na jedan uznemirujuć način. Image copyright Nicolas Gaspardel
Natpis na slici U kategoriji Stil i život najbolja je fotografija Nikolasa Gaspardela iz serije Yuck, koja predstavlja hranu na jedan uznemirujuć način.
Rad Mustafe Hasona prikazuje detalj s palestinskih protesta na granici sa Izraelom. Njegov rad proglašen je najboljim u kategoriji Dokumentarna fotografija. Image copyright Mustafa Hassona
Natpis na slici Rad Mustafe Hasona prikazuje detalj s palestinskih protesta na granici sa Izraelom. Njegov rad proglašen je najboljim u kategoriji Dokumentarna fotografija.
Pustinja Atakama Image copyright Catherine Hyland
Natpis na slici Ketrin Hajland sa fotografijom iz pustinje Atakama najbolja je u kategoriji Pejzaži.
Žena sa kišobranom Image copyright Ed Thompson
Natpis na slici Fotografija Eda Tompsona u kategoriji Kratka fotografija. Predstavlja niz tema iz svakodnevnice ljudi iz jugoistočne Engleske.

Sve fotografije: Nagrade Sony World

Povezane teme

Više o ovoj priči