Bugarska letovališta najjeftinija u Evropi

Generic image showing towels on sunloungers Image copyright kitzcorner
Natpis na slici Ilustracija

Bugarsko letovalište Sunčev breg najjefitnije je za putnike iz Velike Britanije, pokazala je analiza 20 turističkih destinacija.

Cene u odmaralištu na Crnom moru su za trećinu niže u odnosu na konkurenciju, portugalski Algarve, stoji u podacima koje je objavio Post Ofic Travel Mani.

Analiza je urađena na osnovu cena devet turističkih parametara, uključujući ručak i večeru, piće, kremu za sunčanje i kreme za zaštitu od insekata.

Portugalski Algarve je sledeći najjeftiniji, a zatim sledi Marmaris u Turskoj.

Sorento u Italiji je najskuplji od izabranih destinacija, sa cenama tri puta višim nego u Sunčevom Bregu.

U bugarskom letovalištu, gde su prošle godine cene pale za 10,7%, turisti mogu da plate ručak za dve osobe 8,42 funte, čašu vina samo 1,17 funti i 2,34 funte za brendiranu kremu za sunčanje.

Post Ofis Travel Mani je saopštio i da pre godinu dana kada je funta bila jača u odnosu na evro, konkuretne cene u restoranima, barovima i prodavnicama su dovele do pada troškova u više od dve trećine destinacija koje su analizirane.

„Pad cena mogao bi da bude pokazatelj toga da turističke agencije u evropskim odmaralištima žele da privuku posetioce iz Velike Britanije i da će zadržati niske troškove kako bi to i ostvarili", rekao je Nick Boden iz Post Ofisa.

„Postoje značajne varijacije između cena koje smo pronašli u odmaralištima ove godine, tako da će se turistima stvarno isplatiti ukoliko urade domaći zadatak pre rezervacije i na taj način izbegnu probijanje budžeta."

Viktoria Bacon iz udruženja putničkih kompanija Abta rekla je: „Članovi našeg udruženja su sve više zainteresovani za putovanja u Bugarsku i Tursku".

Povezane teme

Više o ovoj priči