Prinsova nezavršena autobiografija spremna za objavljivanje

  • Mark Sevidž
  • BBC reporter u oblasti muzike
Prins

Autor fotografije, Getty Images

Potpis ispod fotografije,

Prins je retko govorio o detinjstvu

Memoari pop zvezde Prinsa „One lepe" (The Beautiful Ones), trebalo bi da budu objavljeni u oktobru.

Pedeset rukom pisanih strana, koje je Prins predao izdavačima mesec dana pre smrti, biće osnova knjige koja je zamišljena kao spomenar njegovog života.

U knjizi će se naći i retke fotografije i njegovim rukopisom napisani stihovi pesme Purpurna kiša (Purple Rain).

Iz izdavačke kuće Rendom haus poručuju da je knjiga „duboko lična".

Prins, koji je iznenada preminuo u aprilu 2016. od prekomerne upotrebe fentanila - leka protiv bolova, bio je deo velike trojke superzvezda, uz Majkla Džeksona i Madonu.

Pevač je uvek bio tajanstven i retko je davao intervjue.

Ipak, tokom poslednjih godinu dana, počeo je polako da spušta gard i govori o sebi, životu i karijeri tokom turneje Prins: klavir i mikrofon.

Izgleda da su ga ovi koncerti podstakli da počne da piše memoare. Rad na autobiografiji je najavio na Menhetnu 2016.

„Počinjemo od samog početka - mog prvog sećanja - i nadam se da ćemo proći celim putem do Superboula", rekao je publici.

„I dalje čitate knjige, zar ne?"

Rendom haus opisuje knjigu kao „duboko lični prikaz kako je Prins Rodžers Nelson postao Prins kakvim ga poznajemo: Priča o detetu koje upija svet oko sebe, pre hitova i slave koji su ga kasnije definisali".

Uvod za memoare, koji nose naziv po pesmi sa albuma Purpl rejn, napisao je Den Pipenbring. Pipenbringa je Prins odabrao za saradnika rekavši da je „dobar kritičar, koji neće na sve klimati glavom".

Pipenbring u uvodu opisuje susrete sa zvezdom u vreme kada je „Prins intenzivno razmišljao kako da svetu pokaže sebe i svoje ideje, skidajući misteriju i mističnost koju je godinama gajio".

Urednik izdanja Kris Džekson rekao je da su o Prinsu napisani milioni reči - knjige, članci, eseji i kritike, ali da su u ovoj izdavačkoj kući „oduševljeni što će objaviti Prinsov pogled na sopstveni život, napisan njegovim bleštavim, živahnim i duhovitim poetskim glasom".

„Njegova smrt je nenadoknadiv gubitak, ali ova knjiga je prelep doprinos njegovom životu", rekao je Džekson.