Belgija: Bez milosti prema najvećem klubu - racija u Anderlehtu zbog istrage o pranju novca

Anderleht bi prvi put posle 55 godina mogao da ostane bez plasmana u evropsko takmičenje

Autor fotografije, Reuters

Potpis ispod fotografije,

Anderleht bi prvi put posle 55 godina mogao da ostane bez plasmana u evropsko takmičenje

Belgijska policija ušla je u prostorije tamošnjeg najtrofejnijeg fudbalskog kluba Anderlehta u okviru istrage o pranju novca.

Portparol državnog tužioca rekao je da ova istraga nije povezana sa skandalom koji je prošle godine potresao belgijski fudbal.

Tada su se klubovi, igrači, trener i menadžeri našli na udaru zbog sumnji da su nameštali utakmice.

Novinskoj agenciji Rojters je u Fudbalskom savezu Belgije rečeno da su policajci iz klupskih kancelarija uzeli dokumente koji se tiču kupovine i prodaje igrača.

Anderleht je saopštio da će na sve načine sarađivati sa istražnim organima.

„Imali smo nekoliko pitanja za menadžere koji su vodili računa o transferima igrača. A pitanja su bila u vezi sa pranjem novca", saopštio je portparol tužilaštva.

Anderlecht's Constant Vanden Stock Stadium

Autor fotografije, Reuters

Anderleht je sa 34 titule državnog prvaka najtrofejniji belgijski klub. Po dva puta je osvajao Kup pobednika kupova i Kup UEFA.

U poslednje vreme ekipi baš i ne ide, a nedavno su Anderlehtu oduzeta dva boda zbog incidenata koje su navijači napravili na utakmici sa velikim rivalom, Standardom iz Liježa.

Anderleht je trenutno na petom mestu na tabeli prvenstva Belgije i postoji realna mogućnost da se, prvi put u poslednjih 55 godina, ne kvalifikuje za neko evropsko takmičenje.