Rukovodstvo Amnestija podnelo ostavke zbog optužbi zaposlenih

Kumi Nido, generalni sekretar Amnestija Image copyright Amnesty International
Natpis na slici Kumi Nido, generalni sekretar Amnestija

Najveći deo rukovodstva Amnesti internešnala napustiće funkcije zbog izveštaja u kojem se govori o neprijatnoj atmosferi u organizaciji.

Generalni sekretar organizacije za zaštitu ljudskih prava tražio je da nezavisna tela napišu izveštaj nakon što su dva radnika Amnestija prošle godine izvršila samoubistvo.

U izveštaju se navodi da je jedan zaposleni opisao kao organizaciju koja ima „neprijatnu kulturu u kojoj vladaju nepoverenje i tajnovitost".

Sedmočlano rukovodstvo prihvatilo je odgovornost i ponudilo ostavke. Veruje se da je njih petoro već napustilo organizaciju, a i preostali će to uraditi u narednom periodu.

Londonski Tajms navodi da će oni dobiti „izdašnu otpremninu".

Ipak, portparolka Amnestija rekla je za BBC da su ti iznosi „manji nego oni koji se nude drugim članovima organizacije".

Šezdesetpetogodišnji Gaetan Motu, ubio se u maju 2018. godina u kancelariji Amnestija u Parizu. U oproštajnoj poruci pisao je o stresu i prevelikom obimu posla.

Istraga je utvrdila da je Motu bio nesrećan i osećao da je napušten i zanemaren.

Šest nedelja kasnije Britanka Rozalind Mekgregor, zaposlena u kancelariji u Ženevi, ubila se u kući u Engleskoj.

U ovom slučaju istraga je pokazala da su razlozi lične prirode, ali su članovi porodice optužili Amnesti da je morao da obradi veću pažnju na njeno psihičko stanje.

Više od 470 radnika Amnestija obuhvaćeno je u pomenutom izveštaju koji je objavljen u februaru.

Mnogi su na vrlo detaljan način opisali iskustvo rada u Amnestiju, ali i scenama u kojima rukovodioci maltretiraju zaposlene.

Pojedinci su govorili o omalovažavanju na sastancima i neumesnim komentarima.

„Trebalo bi da daš otkaz. Ako ostaneš na tom mestu, život će ti biti pakao", jedan je od primera takvih komentara.

Bilo je više žalbi zbog rasne i rodne diskriminacije. Navodno su posebno „ciljane" žene, zaposleni druge boje kože i pripadnici LGBT populacije.

„Mnogi ispitanici pominju termin nezdrava radna kultura i to je tako još od 1990-tih godina. Česti su i termini maltretiranje, nedostatak poverenja i neprijateljstvo", ističe se u izveštaju.

Organizacija Junajt, koja zastupa stotine radnika Amnestija širom sveta, otkrila je da je u njenom poslednjem ispitavanju svaka treća osoba, rekla da je bila žrtva maltretiranja ili lošeg ophođenja.

„Umesto dosadašnjeg sedmočlanog rukovodstva, organizaciju će privremeno voditi prelazni tim", navela je portparolka Amnestija.

Pre Amnestija neke druge poznate organizacije kao što su Oxfam i Save the Children našle su se na meti kritika zbog navodnih slučajeva maltretiranja zaposlenih i seksualnog uznemiravanja.

Više o ovoj priči