Tramp u Londonu: Najbolje fotografije drugog dana posete

Američki predsednik Donald Tramp sa suprugom Melanijom boravi u trodnevnoj poseti Velikoj Britaniji.

Tokom drugog dana posete u Dauning Stritu razgovarali su sa odlazećom premijerkom Terezom Mej, a bili su i gosti na prijemu u Vinfild Hausu - rezidenciji američkog ambasadora u Londonu.

U centru britanske prestonice Trampove dočekali su ih protesti građana.

Veliki balon Trampa "bebe" Image copyright Reuters
Natpis na slici Na Parlament Skveru, demonstranti su naduvali džinovski balon Trampa "bebe". Očekuje se da organizovani protesti tokom dana počnu na trgu Trafalgar i Vajtholu kasnije tokom dana.
Pet metara visoke statue Trampa kako sedi na zlatnoj klozetskoj šolji Image copyright PA
Natpis na slici Postavljanje pet metara visoke statue Trampa kako sedi na zlatnoj klozetskoj šolji, kao deo priprema za proteste na Trafalgaru.
Tramp i Tereza Mej Image copyright Reuters
Natpis na slici Tramp je nakon Bakingemske palate posetio i Sent Džejms palatu, kako bi učestvovao u okruglom stolu sa premijerom Terezom Mej i ostalima.
Donald Tramp na sastanku Image copyright AFP
Natpis na slici Radni doručak vodećih britanskih i američkih privrednika koji bi trebalo da pospeši trgovinske veze dveju zemalja
Crveni tepih ispred Dauning Strita Image copyright Getty Images
Natpis na slici Ispred Dauning Strita, gde je sedište vlade Velike Britanije, odmotava se crveni tepih, u sklopu priprema ta sasatanak američkog predsednika i britanske premijerke.
Gospodin i gospođa Tramp Image copyright Reuters
Natpis na slici Gospodin i gospođa Tramp na sastanak u Dauning Stritu stižu blindiranom limuzinom marke kadilak - poznatijom kao "zver"
Sleva nadesno: Filip Mej, premijerka Tereza Mej, predsednik Tramp i prva dama Melanija Tramp ispred Dauning Strita broj 10. Image copyright EPA
Natpis na slici Sleva nadesno: Filip Mej, premijerka Tereza Mej, predsednik Tramp i prva dama Melanija Tramp ispred Dauning Strita broj 10.
Tereza Mej i Donald Tramp Image copyright Getty Images
Natpis na slici Ranije tokom dana, Mej je izjavila da Ameriku i Veliku Britaniju veže "snažno partnerstvo" i da bi zajedničkim naporima ove dve zemlje mogle da utiču i oblikuju svetsku privredu
Trafalgar skver - protesti protiv Trampa. Image copyright Getty Images
Natpis na slici Za to vreme, na obližnjem trgu Trafalgar skveru spremali su se protesti protiv Trampa.

Fotografije su azštićene autorskim pravima.