Marvel: Ko su Blejd, ženski Tor i Šang Či

  • Rozina Sini sa Komik Kona, San Dijego
  • BBC Njuz
Mahershala Ali i

Autor fotografije, Getty Images

Potpis ispod fotografije,

Maheršala Ali (u sredini) predstavljen je kao novi Blejd

Na Komik Konu studio Marvel najavio je 10 novih superherojskih filmova.

Predsednik Marvela Kevin Fež, okružen desetinama holivudskih zvezda, otkrio je post-Osvetnički spisak filmova zaprepašćenim fanovima u sali u San Dijegu.

Mnogi prisutni na najvećoj svetskoj konvenciji fanova pop-kulture kampovali su kako bi rezervisali mesto za ovaj događaj.

Jedno od najvećih iznenađenja bila je objava da će dobitnik Oskara Maheršala Ali igrati Blejda, lovca na vampire, ulogu koju je Vesli Snajps igrao u filmu iz 1998. godine.

Alijev izlazak na scenu na kojoj je otkrio da će preuzeti ulogu dnevnog šetača bio je propraćen zaglušujućim aplauzom i vrištanjem.

Natali Portman će igrati ženskog Tora

Autor fotografije, Getty Images

Potpis ispod fotografije,

Natali Portman preuzima Torov čekić poverenja

Natali Portman je potvrdila svoj povratak u četvrti film o superheroju Toru - Tor: Ljubav i munje (Thor: Love and Thunder) - kroz ulogu Džejn Foster, koja ovaj put poseduje moć Torovog čekića.

„Osećam se prilično dobro. Uvek sam bila ljubomorna zbog čekića", rekla je Portman oduševljenoj publici nakon što joj je čekić predao direktor Taika Vatiti.

Uloga Portmanove je zasnovana na Džejson Aronovoj seriji stripova u kojoj je Džejn Foster postala moćna gospođa Tor kada se Tor Odinson smatrao nedostojnim da preuzme čekić.

Kris Hemsvort i Tesa Tompson će se takođe vratiti zbog uloga u filmu.

Prethodno je mašta publike bila zagolicana brojnim novim produkcijama i nastavcima iz četvrte faze Marvelovog filmskog univerzuma.

Prvi film koji je najavljen je Večni (The Eternals). U glumačkoj ekipi je Ađelina Džoli, a Selma Hajek se pred uzbuđenom publikom pojavila na pozornici kako bi pričala o njihovim novim ulogama.

Džoli, koja će glumiti Tenu, rekla je okupljenima: „Radiću deset puta više jer znam šta znači biti deo Marvelovog filmskog univerzuma, šta znači biti večan, biti deo ove porodice. Znam šta treba da radimo. "

Autor fotografije, Getty Images

Potpis ispod fotografije,

Anđelina Džoli priča o svojoj novoj ulozi u filmu The Eternals

„Svi smo pročitali scenario, svi znamo kakav je zadatak pred nama i znamo šta zaslužujete, tako da ćemo svi raditi što bolje možemo", dodala je ona.

Večni (The Eternals) su moćna bića koja izgledaju ljudski, ali imaju posebne moći. Film je najavljen za novembar 2020. godine.

Šang-Či (Shang-Chi)

Najavljen je i prvi azijsko-američki superherojski film Šang-Či (Shang-Chi), a sada znamo ko će igrati glavnu ulogu. Kevin Fež je posle nekoliko meseci kastinga najavio da je kanadski glumac Simu Liu pre nekoliko dana potvrdio da će igrati kung-fu majstora.

Šang-Či, čiji otac ima kinesko, a majka američko poreklo, prvi put se pojavio u stripu Marvel pre skoro 50 godina.

U Šang-Čiju i Legends of the Ten Rings glumiće Akvafina, zvezda filma Suludo bogati Azijci (Crazy Rich Asians).

Crna udovica ( Black widow)

Autor fotografije, Getty Images

Potpis ispod fotografije,

Skarlet Johanson igra Natašu Romanovu

Nakon nekoliko meseci spekulacija, Marvel je konačno potvrdio prve detalje o nestrpljivo očekivanoj Crnoj udovici (Black Widow), u kojoj glavnu ulogu Nataše Romanov igra Skarlet Johanson.

Na produkciji filma se radi već 30 dana, a može se i videti trejler koji prikazuje početne scene snimljene u Budimpešti.

Johanson je za govornicom rekla: „Mogu da igram Natašu kao potpuno ostvarenu ženu, u svim njenim aspektima."

Objavljen je i niz Marvel serija koje će biti dostupne na novom Dizni striming servisu, među kojima su Loki (Loki) i Hokaj (Hawkeye).

Fež je razgovor sa publikom prekinuo rekavši da nema vremena za razgovor o mnoštvu drugih filmova.

„Nismo pomenuli da spremamo Crnog Pantera 2( Black Panther 2), nismo pomenuli ni da dolaze Čuvari galaksije 3 (Guardian of the Galaxies 3).

„Nismo imali vremena da razgovaramo o Kapetanu Marvelu 2 (Captain Marvel 2), i nisam imao vremena da pričam o Fantastičnoj četvorci (Fantastic 4) i nema vremena za razgovor o Mutantima (Mutants), "rekao je oduševljenoj publici.