Monti Pajton: Ser Majkl Pejlin ide na operaciju srca

Pejlin je u junu dobio titulu viteza Image copyright Reuters
Natpis na slici Pejlin je u junu dobio titulu viteza

Komičar i TV prezenter Ser Majkl Pejlin moraće na operaciju srca kako bi sredio „procureli ventil" u njegovom srcu.

Komičar se našalio kako se na engleskom reči zalistak i ventil pišu isto - valve.

Član Letećeg cirkusa Montija Pajtona otkrio je još pre pet godina otkrio da ima problem sa mitralnim zaliskom - malim poklopcem koji sprečava krv da teče u pogrešnom smeru oko srca.

To nije uticalo na njegovo zdravlje sve do pre nekoliko meseci, izjavio je.

„Skoro sam osetio da mi srce jače lupa i savetovali su mi da je vreme da popravim zalistak" , objavio je Pejlin na njegovom vebsajtu.

„Trebalo bi da odem na operaciju u septembru i da se vratim u normalu, ili u stanje bolje od normalnog, za manje od tri meseca."

Prema britanskoj Nacionalnoj zdravstvenoj službi, propals mitralnog zaliska - poznat i kao mitralna regurgitacija - može da izazove vrtoglavice, nedostatak daha, umor i bol u grudima.

To kasnije može da dovede do visokog pritiska i zastoja rada srca.

Pejlin je zbog zdravstvenih problema morao da otkaže promociju knjige Severnokorejski žurnal koja je bila zakazana za oktobar.

On je u junu dobio titulu viteza, a nedavno je postao i izvršni producent za pet novih programa na BBC Radiju 4 kojima će biti obeležen 50. rođendan Monti Pajtona u oktobu.

Pejlin je bio jedan od šestorice članova trupe koja je u potpunosti promenila komediju tokom 1960-tih i 1970-tih godina.

Povezane teme

Više o ovoj priči