Protesti, „spitfajer avioni“ i molitve: Najbolje fotografije u nedelji iza nas

Protesti, „spitfajer" avioni, molitve i potrage. Pogledajte neke od najboljih fotografija u protekloj nedelji.

People hold up their phones during a prayer vigil Image copyright Mark Ralston/AFP
Natpis na slici Svetlost mobilnih telefona tokom molitve u El Pasu, u Teksasu, nakon masovne pucnjave u Volmart prodavnici. Veruje se da su meta napada bili Hispanoamerikanci. Ubijeno je 22 ljudi.
An RAF Chinook Mk6a helicopter approaches the Toddbrook Reservoir dam Image copyright Cpl Rob Travis / MOD / PA Media
Natpis na slici Helikopter britanskog Kraljevskog fazduhoplovstva približava se oštećenoj Todbruk brani, u blizini sela Vejli Bridž u Derbiširu. Stanovnici Vejli Bridža evakuisani su na šest dana.
An officer from the Malaysian Fire and Rescue Department takes part in the search for 15-year-old Nora Quoirin Image copyright Fazry Ismail / EPA
Natpis na slici Jedan od malezijskih spasilaca u potrazi za petnaestogodišnjom Norom Kuoirin, koja je nestala tokom odmora sa porodicom. Glas njene majke su puštali sa razglasa tokom potrage.
A restored silver World War Two Spitfire plane is escorted by three others Image copyright Adrian Dennis/AFP
Natpis na slici Restaurirani „spitfajer" avion iz Drugog svetskog rata u letu i tri aviona koja ga prate. „Spitfajer" je sa aerodroma u Čičesteru, na jugu Engleske, krenuo na let oko sveta.
An anti-government protester throws a brick at a police station Image copyright Kim Kyung-Hoon / Reuters
Natpis na slici Demonstrantkinja baca ciglu na policijsku stanicu u Hong Kongu, tokom antivladinih protesta.
Tista Das, a transgender woman, poses for a photo before her wedding Image copyright Dibyangshu Sarkar / AFP
Natpis na slici Transrodna žena Tista Das pozira za fotografiju pre njenog venčanja u Kalkuti u Indiji.
People gather round a pedestrian crossing in London Image copyright Henry Nicholls / Reuters
Natpis na slici Ljubitelji Bitlsa obeležavaju pola vela od čuvene Ebi roud fotografije. Originalnu fotografiju napravio je škotski fotograf Ian Mekmilan, koji je tada stajao na merdevinama nasred ulice, dok je policajac blokirao saobraćaj.
People protest outside the Immigration and Customs Enforcement (ICE) immigration detention centre in Adelanto, California Image copyright Lucy Nicholson / Reuters
Natpis na slici Protest ispred pritvora imigracionog centra u Adelantu u Kaliforniji, nakon velike racije u Misisipiju. Oko 700 radnika poljoprivredne fabrike uhapšeno je tokom te racije.
Graeme Watson poses with his record-breaking gooseberry Image copyright Owen Humphreys / PA Media
Natpis na slici Graem Votson iz Severnog Jorkšira sa ogrozdom - vrsta ribizli - kojim je oborio svetski rekord. Levi ogrozd je težinom od 64,56 pobedio prethodnog rekordera u težini.
Burryman Andrew Taylor is given whisky through a straw by local resident Mary Hamblin Image copyright Jane Barlow / PA Media
Natpis na slici Bendrju Tejlor, obučen kao „berimen", pije viski na slamčicu, koji mu daje Meri Hemblin. Tejlor je u tom kostimu prošao kroz ceo gradić Južni Kvinsferi u Engleskoj. Reč je o drevnoj tradiciji koja se održava svake druge nedelje avgusta.

All photographs belong to the copyright holders as marked.

Više o ovoj priči