Nedelja za nama u fotografijama

Pred vama je izbor nekih od najupečatljivijih scena koje su fotografisane širom sveta protekle sedmice.

A woman covers her face against a background of smoke plumes Image copyright Delil Souleiman/AFP
Natpis na slici Žena pokriva lice rukom blizu sirijskog kurdskog grada Ras al Ain, na granici sa Turskom. Iza nje je požar od zapaljenih guma koji smanjuje vidljivost turskih ratnih aviona. Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan krenuo je u ofanzivu protiv kurdskih snaga nakon što je predsednik Donald Tramp objavio da povlači američke snage iz sirijskog pograničnog područja.
Young children play in the olive grove in the unofficial camp outside the Moria Refugee Camp Image copyright Christopher Furlong/Getty
Natpis na slici Deca se igraju u masliniku ispred izbegličkog kampa Morija u Mitileni, u Grčkoj. Kamp u Moriji sagrađen je za 3.000 ljudi, ali sada je u njemu mnogo više ljudi, pa se kamp proširio i na susedne maslinjake.
People celebrate as they watch Eliud Kipchoge run a marathon Image copyright Njeri Mwangi/Reuters
Natpis na slici Ljudi slave dok Eliud Kipčoge trči maraton u Najrobiju. Kenijac Kipčoge, svetski rekorder, postao je prvi trkač koji je maraton istrčao sa vremenom ispod dva sata.
Prince William and Catherine, Duchess of Cambridge visit a settlement of the Kalash people in Chitral, Pakistan Image copyright Samir Hussein/Pool/Reuters
Natpis na slici Vojvoda i vojvotkinja od Kembridža posetili su naselje naroda Kalaša u Čitralu, u Pakistanu, tokom kraljevske turneje.
Advanced Space Suit Engineer Kristine Davis wears the xEMU prototype space suit during its presentation at NASA headquarters Image copyright Carlos Jasso/Reuters
Natpis na slici Inženjerka za svemirska odela Kristin Dejvis nosi svemirsko odelo tokom predstavljanja u sedištu kompanije NASA u Vašingtonu. Odelo napravljeno za hodanje po mesecu, dizajnirano je tako da omogući veću pokretljivost i kako bi se u njega udobno uklopili oba pola svih veličina.
Waste collectors transport plastic scrap for recycling in the suburbs of Hanoi Image copyright Nhac Nguyen/AFP
Natpis na slici Skupljači otpada prevoze plastični otpad na reciklažu u predgrađe Hanoja u Vijetnamu
Boris Johnson and Jean-Claude Juncker Image copyright Stefan Rousseau/PA
Natpis na slici Britanski premijer Boris Džonson i Žan-Klod Junker, predsednik Evropske komisije, rukuju se uoči samita Evropskog saveta u Briselu.
Presentational white space
Queen Elizabeth II and Prince Charles Image copyright Victoria Jones/WPA Pool/Getty
Natpis na slici Kraljica Elizabeta i princ Čarls, princ od Velsa, prisustvuju otvaranju parlamenta u Vestminsterskoj palati u Londonu.
Members of the public admire an illuminated art installation looking like the earth Image copyright Oli Scarff/AFP
Natpis na slici Publika uživa dok gleda u umetničku instalaciju pod nazivom Gaja koju je kreirao Luka Džerom, u sali Blekpul Tauer, u okviru britanskog festivala vizuelnih umetnosti Lajtpul.

Sve fotografije podležu autorskim pravima.

Pratite nas na Fejsbuku i Tviteru. Ako imate predlog teme za nas, javite se na bbcnasrpskom@bbc.co.uk

Povezane teme

Više o ovoj priči