Kobi Brajant: Udovica čuvenog košarkaša kaže da je „očajna“ zbog pogibije supruga i ćerke

Vanesa i Kobi

Autor fotografije, AFP

Potpis ispod fotografije,

Vanesa i Kobi su imali četiri ćerke

Vanesa Brajant, udovica čuvenog košarkaša, objavila je na Instagramu porodičnu fotografiju i napisala da ne postoje „reči koje mogu da opišu njenu bol".

Kobi Brajant i njihova 13-godišnja ćerka Điana su poginuli u helikopterskoj nesreći u kojoj je stradalo još sedam osoba.

Par je imao četiri ćerke.

Još uvek nije poznato kada će nastradali biti sahranjeni.

Uzrok pada helikoptera koji se srušio na severu Los Anđelesa, i dalje nije utvrđen. Brajant je išao na trening ćerkinog košarkaškog tima, a helikopter je poleteo uprkos magli.

„Očajni smo zbog iznenadnog gubitka obožavanog supruga i divnog oca Kobija i moje prelepe, predivne Điane, mile, pametne i predivne ćerke i divne sestre Nataliji, Bjanki i Kapri.

„Volela bih da ste uz nas zauvek. Prerano ste otišli. Nisam sigurna kako će naši životi izgledati posle ovoga i nemoguće mi je i da zamislim kako će nam biti bez vas", napisala je Vanesa na Instagramu.

Ona se zahvalila svima na podršci i najavila formiranje Mamba sports fondacije, organizacija za pomoć drugim porodicama čiji su najmiliji nastradali u nesreći.

Uz pilota, u nesreći su nastradale još dve 13-godišnje devojčice koje su trenirale sa Đianom, njihovi roditelji i još jedan trener.

Potpis ispod videa,

Mesto nesreće

Brajant je bio petostruki NBA šampion i mnogi su ga smatrali jednim od najboljih igrača svih vremena. Osvojio je i dve zlatne medalje na Olimpijadi. Celu dvadesetogodišnju karijeru je proveo u Los Anđeles Lejkersima. Povukao se u aprilu 2016. godine.

Pratite nas na Fejsbuku i Tviteru. Ako imate predlog teme za nas, javite se na bbcnasrpskom@bbc.co.uk