Serija Prijatelji: Glumci ponovo na okupu

The cast of US sitcom Friends

Autor fotografije, Getty Images

Potpis ispod fotografije,

Prijatelji, koji su se emitovali 10 sezona, prvi put su prikazani 1994. godine

Ljubitelje serije Prijatelji obradovaće vest da se njihovi omiljeni likovi ponovo okupljaju u specijalnoj epizodi, 15 godina od završetka serije.

Epizoda će se emitovati na HBO Maks striming servisu, koji će početi sa radom u maju. Datum još nije objavljen.

Dženifer Aniston, Kortni Koks, Lisa Kadrou, Mat Leblank, Metju Peri i Dejvid Švimer igraće ponovo čuvene uloge šestoro prijatelja.

Peri je na Instragramu objavio fotografiju glumačke postave iz 1990-ih uz opis: „Dešava se". Ostatak ekipe je potom podelio tu objavu.

Prijatelji su se prikazivali od 1994. do 2004. godine. Poslednju epizodu gledalo je 52.5 miliona ljudi u Americi - to je bila najgledanija epizoda na televiziji 2000-ih godina.

Serija je poslednjih godina dobila novu generaciju ljubitelja preko Netlfiksa - u 2018. godini bila je druga najpopularnija serija na ovom striming servisu.

Glasine o ponovnom okupljanju podgrejane su kada je Aniston u oktobru objavila fotografiju ekipe na okupu.

HBO Maks je otkupio prava na seriju za 425 miliona dolara.

„Mislim da ovu epizodu možete da zovete ona u kojoj su ponovo na okupu - okupljamo Dejvida, Dženifer, Kortni, Meta, Lisu i Metjua za specijal na HBO Maksu koji će se emitovati zajedno sa svim prethodnim sezonama Prijatelja", kaže Kevin Rajli sa HBO kanala.

Glumci će biti uključeni u produkciju epizode.

Prema navodima časopisa Varajati, očekuje se da svaki glumac dobije po dva i po miliona dolara za učešće u epizodi, koja će biti dostupna kada HBO Maks - novi pretplatnički striming servis - počne sa radom.

Ljubitelji serije reagovali su sa oduševljenjem na ovu vest.

Pratite nas na Fejsbuku i Tviteru. Ako imate predlog teme za nas, javite se na bbcnasrpskom@bbc.co.uk