Korona virus: Epidemija u Italiji odložila snimanje nove „Nemoguće misije“

Tom Cruise Image copyright Getty Images
Natpis na slici Tom Kruz će biti zvezda i sedmog dela „Nemoguće misije"

Snimanje poslednjeg dela „Nemoguće misije" u Italiji pauzirano je zbog širenja korona virusa u toj zemlji.

Plan je bio da sedmi film franšize o špijunima bude sniman narednih nedelja u Veneciji.

Međutim, iz studija Paramount su to obustavili zato što se Italija poslednjih dana suočava sa epidemijom korona virusa.

Sedmoro ljudi je do sada izgubilo život, a zaraženo je više od 200 ljudi.

To znači da je Italija treća zemlja sveta po broju obolelih i stradalih, odmah posle Kine i Južne Koreje.

Tom Kruz, prva zvezda filmova „Nemoguće misija", nije bio u Italiji, prenosi Holivud riporter, ali jeste čitava ekipa koja radi na snimanju, a koja je sada poslata kući.

„Zbog brige za bezbednost i zdravlje naše ekipe, kao i težnje zvaničnika Venecije da zaustave sva javna okupljanja zbog korona virusa, menjamo plan snimanja", navodi se u saopštenju Paramounta.

„Članovi ekipe su tokom pauze dobili dozvolu da se vrate kućama dok se produkcija nastavi. Pratićemo situaciju i sarađivati sa zvaničnicima", dodaju.

Inače, ovo nije prvi put da se Nemoguća misija suočava sa poteškoćama.

Nemoguća misija: Odlaganja i poteškoće

Image copyright Getty Images
  • Tokom promocije trećeg filma reklamna firma postavila je 4.500 uređaja u kutije za prodaju novina u Los Anđelesu. Kad god bi neko otvorio vratanca kutije, uređaji bi pustili muzičku temu iz filma. Međutim, neki građani su uređaje pomešali sa bombama, pa su zvali policiju, koja je morala da raznese nekoliko kutija. Bolnica u Los Anđelesu je čak zbog njih evakuisana na 90 minuta.
  • Jedna scena u prvom filmu snimana je izvan Lihtenštajn palate u Pragu, što nije bilo nimalo jeftino. Zvaničnici su prvo filmadžijama tražili 2.000 dolara dnevno za snimanje na toj lokaciji, a kada je taj dan konačno došao rečeno im je da je cena 23.200 dolara dnevno.
  • Tom Kruz je tokom snimanja sam, bez kaskadera, izveo brojne vratolomije, pa se i više puta povredio. Naprslo mu je par rebara dok je snimao treći deo franšize, a 2018. godine je slomio članak tokom snimanja šestog nastavka.
  • Snimanje trećeg dela odloženo je na godinu dana zato što je reditelj Džo Karnan zbog „kreativnih razlika" napustio projekat. Pauza je bila tolika da je Kruz za to vreme snimio još jedan film - „Rat svetova".
  • Dizni je 2015. objavio film iz franšize o Ratovima zvezda, po imenu Rogue One: A Star Wars Story. To ne bi bio problem da Paramount nije pomislio da je to suviše slično nazivu petog filma njihove franšize - Mission Impossible: Rogue Nation. Dizni je na kraju ostavio naziv filma kako su prvo zamislili, ali su promociju odložili dok se nije pojavio nastavak Nemoguće misije.
  • Drugi deo Nemoguće misije, koji se bavio izbijanjem smrtonosnog virusa, imao je dosta problema - užasne vremenske uslove, logističke probleme tokom snimanja, uz odlazak snimatelja Endrjua Lesnija u franšizu Gospodar prstenova. „To je jedan od najtežih filmova koji sam ikada snimio, ali uspeli smo. Borili smo se", izjavio je tada reditelj Džon Vu.

Pratite nas na Fejsbuku i Tviteru. Ako imate predlog teme za nas, javite se na bbcnasrpskom@bbc.co.uk

Više o ovoj priči