Američki izbori 2020: Muva ukrala šou na potpredsedničkoj izbornoj debati u Americi

Potpis ispod videa,

Neočekivani „kandidat“ se pojavio tokom potpredsedničke debate.

Ako je merilo uspeha popularnost na društvenim medijima, onda TV debata kandidata za potpredsednike SAD ima ubedljivog pobednika.

Uprkos naporima Majka Pensa, sadašnjeg američkog potpredsednika i Kamale Haris, potpredsedničkog kandidata Demokratske stranke, ništa što su njih dvoje rekli ili poručili nije toliko okupiralo pažnju gledalaca i ništa nije toliko komentarisano na društvenim mrežama poput insekta.

Otprilike dva minuta muva je letela iznad Pensove glave i potom sletela na njegove sede vlasi, postajući instant zvezda večeri.

Reč muva upotrebljena je na Tviteru, u tvitovima i retvitovima, više od 700.000 puta tokom debate.

Izborni štab Džozefa Bajdena odmah je reagovao i iskoristio priliku registrujući internet domen flywillvote.com, a Bajdenova fotografija sa mlatilicom za muve dobila je više od 600.000 lajkova (sviđanja).

Muva je ujedinila ljude sa obe političke strane, a dobila je razne epitete i pohvale. Jedan korisnica Tvitera nazvala ju je „Herojem Amerike", a drugi je napisao da je „ona verovatno najvažniji utisak večeri".

Autor fotografije, Getty Images

Potpis ispod fotografije,

Ona je pobedila u TV debati

Bivša viša savetnica u Beloj kući Kilejn Konvejn predložila je da mu se muvi da mogućnost da glasa elektronim putem, dok se republikanski senator Rand Paul šalio da je to dokaz špijuniranja da je „'Duboka država' podmetnula bubu" Pensu.

Merijam-Vebster rečnik je saopštio da je reč muva bila najtraženija na sajtu.

U međuvremenu, jedan korisnik Tvitera podsetio je na prethodni put kad je muva uletela u predsedničku debatu - pre četiri godine kada je sletela na tadašnju predsedničku kandidatkinju Hilari Klinton.

Nema naznaka da je reč o istoj muvi.

Nisu se svi šalili u vezi sa muvom.

Komentator Ben Šapiro je ocenio da je muva samo odvukla pažnju od onoga što je rečeno tokom debate potpredsedničkih kandidata.

Pogledajte: Prva predsednička TV debata Trampa i Bajdena

Potpis ispod videa,

Ključni momenti sa haotične predsedničke debate Trampa i Bajdena

Pratite nas na Fejsbuku i Tviteru. Ako imate predlog teme za nas, javite se na bbcnasrpskom@bbc.co.uk