BBCSerbian.com
 
Osveženo u: Ponedeljak, 07. mart 2011. - Objavljeno 15:05 GMT
 
Pošaljite kao email   Verzija za štampanje
Slušate BBC
 
Slobodan Topović
Topke vodi poslednju emisiju BBC-a na srpskom jeziku
Godinama verovatno najpopularnija emisije Srpske sekcije BBC-ja bila je emisija u 18 sati (po srednjeevropskom a 17 po britanskom).

Poslednju emisiju, onu koja je emitovana 25.februara, uredio je i vodio Slobodan Topović.

Na samom početku Topke, kako smo ga zvali u redakciji, je konstatovao: "Ovo je poslednja emisija Svetske službe BBC-ija na srpskom, programa koji, posle tačno sedamdeset jedne godine, pet meseci i deset dana prostiranja kroz etar i kanalima interneta, ... zatvara reglere, isključuje mikrofone i gasi kompjutere. Zato nam i nemojte zamerati što smo preostalih nam tridesetak minuta radijskog života posvetili sećanjima i uspomenama. Jer, to valja uvek u ovakvim situacijama i biva........ "

Danica Ilić i Slobodan Cimil
Poslednji "Svet u dva" iz studija 619 SE u Buš Hausu

Najslušanija emisija poslednje četiri i po godine postojanja BBC-ja na srpskom je program "Svet u dva" koji je realizovan u saradnji sa radijom B92.

Kao što je uredila i vodila prvu, BBC-eva Danica Ilić je iz studija 619 SE u Buš Hausu vodila i uredila i poslednju emisiju "Svet u dva". U studiju radija B92 u Beogradu nalazila se Vesna Dobrosavljević.

BBC-ev beogradski dopisnik Mark Louen za redovnu rubriku "Od naših dopisnika" povodom zatvaranja Redakcije programa na srpskom jeziku govorio je o uticaju i ostavštini Srpske sekcije BBC-ja.


 
 
POGLEDAJTE I
 
 
Pošaljite kao email   Verzija za štampanje
 
 
 
BBC © ^^ Početak
 
  Arhiv
 
  BBC News >> | BBC Sport >> | BBC Weather >> | BBC World Service >> | BBC Languages >>